Vertrouwenscontactpersoon

Bij de USHC willen we voor iedereen een prettige omgeving creëren. Wil jij iets in vertrouwen bespreken of heb je iets vervelends meegemaakt? Dan kun je altijd contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon Eline Pieters of Niek Oldeman. De vertrouwenscontactpersoon is opgeleid door NOC*NSF en werkt ook met deze organisatie samen.Waarvoor is de vertrouwenscontactpersoon?

In iedere omgeving kunnen zich vervelende dingen voordoen, ook op onze hockeyclub. Voorbeelden hiervan zijn ongewenste intimiteiten, aanranding, geweld en agressie, maar ook discriminatie, pesten, treiteren en/of machtsmisbruik. Dit kan plaats vinden of hebben gevonden binnen je team, in onze clubkroeg, maar ook daarbuiten. Ook als er situaties spelen met het bestuur, kun je bij de vertrouwenscontactpersoon terecht. Op het moment dat je ergens mee zit, kan je de vertrouwenscontactpersoon altijd benaderen voor een gesprek of advies.Hoe verloopt het contact?

De vertrouwenscontactpersoon heeft in eerste instantie een klankbordfunctie. Je kan jouw verhaal bij haar kwijt en zij neemt je serieus. Vervolgens kan zij, mocht jij hier behoefte aan hebben, advies geven over eventuele vervolgstappen en samen naar een oplossing. Acties worden uitsluitend in overleg met jou en afgaand op jouw behoeften ondernomen.Waarvoor is de vertrouwenscontactpersoon niet?

De vertrouwenscontactpersoon is geen verlengstuk van het bestuur en heeft een onafhankelijke positie. Daarnaast doet zij niet aan waarheidsvinding. Zij zal dus niet "de klacht" onderzoeken, maar kan je wel steunen en samen zoeken naar een oplossing.Wie zijn de vertrouwenscontactpersonen?

Eline Pieters

Zelf ben ik 6 jaar lid geweest van deze mooie club, ik heb in deze jaren verschillende commissies gedaan, heb in 3 verschillende teams gehockeyd, heb training gegeven en heb ik mijn rol vervuld als Commissaris PR in 2019-2020. 

Naast mijn leven op de club heb ik ook nog gestudeerd; ik heb de opleiding gedaan voor verpleegkundige, en werk sinds 2019 in het Antonius Ziekenhuis. 

Nu hockey ik bij UNO, aan de andere kant van Utrecht, maar ik ben altijd te bereiken wanneer je iets vertrouwelijks met mij wil bespreken. Het kan iets groters zijn waar je mee zit, maar ook als je twijfelt omdat het wat kleiner is, kan je me altijd mailen.


Niek Oldeman

Dit hockeyseizoen ben ik hier voor het 3e jaar lid. Na eerst een jaar in Heren 4 gespeeld te hebben hockey ik nu voor het tweede jaar achter elkaar in het prachtige Heren 3. 

Daarnaast geef ik op de woensdagavond training aan Dames 10. Buiten het hockey om studeer ik Global Sustainability Science en Scheikunde waar ik aan het eind van dit collegejaar mee klaar hoop te zijn.

Een vertrouwenscontactpersoon is er voor heel veel dingen dus zoek ook als je twijfelt vooral een keer contact met mij of Eline. Ik ben op woensdagen, vrijdagen en zondagen meestal op de club te vinden dus daar kun je me natuurlijk ook altijd aanspreken!  Daarnaast zijn we ook altijd te bereiken op ons mailadres.

- Mailen kan via onderstaande button:


Contact opnemen of een gesprek is altijd vrijblijvend. Niks staat vast, het gaat immers om jou. Het is altijd vrijwillig en vertrouwelijk.Praat je liever met iemand die ongebonden is aan de USHC ?

Dan kun je contact opnemen met één van de vertrouwenscontactpersonen van Sportraad Utrecht. Ga hiervoor naar de site van Sportraad Utrecht.


 

Mede mogelijk gemaakt door:

 
TOP